interview B kleur

Interview

Interview naar aanleiding en in voorbereiding van het project Urban Silence III.
Verschenen in het lentenummer ‘goedgevonden’ van vormingplus Gent-Eeklo.
(jaargang 12 nr 2  april-mei-juni, p6-9.  Interview + foto: Tim Deschaumes ).
Dank ook aan vormingplus en in het bijzonder Brigitte Pattyn voor het enthousiasme, de ondersteuning en samenwerking rondom het project.
Je kan het interview en het magazine ook digitaal lezen via de link:
Goedgevonden Jaargang 12 nr 2

Uit het interview:
“stilte is van iedereen en van niemand. Mentale stilte moet een publiek gegeven zijn, voor iedereen beschikbaar en onvoorwaardelijk aanwezig.”

“….Het is een uitdaging om de publieke ruimte als woonkamers aan te passen aan nieuwe noden, zoals verstilling, aandacht, naar elkaar luisteren. ……..Stilte is niet het doel op zich, maar de motor om tot iets anders te komen”.

“Een wandelparcours van de ene stilteplek naar de andere, als een klein Santiago de Compostella. Ideaal voor mensen die geen drie maanden verlof kunnen nemen. Mijn droom is dat zo’n verstilde momenten perfect geintegreerd worden in ons dagelijks bestaan.”

“We hebben nood aan kapellen van de 21é  eeuw.”

“Een stad is gelukkig een gelaagd weefsel, daar kan best een subtiele laag van verstilling aan toegevoegd worden.”

“Voor ‘Urban Silence III’ kozen we een stedelijke publieke ruimte waar we zonder omwegen tot de essentie komen. Geen wijk, maar een concrete plek waar studenten en vrijwilligers samen aan de slag, ….. We vertrekken vanuit het principe dat elke kleine gedachte de aanleiding kan zijn tot iets groots, zolang je maar naar elkaar luistert en bereid bent om op elkaars gedachten verder te bouwen.”