IMG_9166_CRP

Be ssst: hart van een festival

Eén van de essentiële vragen voor deze ontwerpopdracht was: Hoe kan een festival omtrent vertraging zich onderscheiden van de huidige festivalcultuur? Hoe kunnen we als ontwerpers ruimte maken om stilte en ontmoeting toe te voegen aan de dagelijkse realiteit?
Van daaruit groeide het idee om te vertrekken vanuit de herkenbare partytent. De partytent in zijn naakte essentie die de festivalomgeving in Tour&Taxis structuur geeft en ruimte maakt voor activiteit, met daarin centraal de waterbabbelbox. Daarbinnen een waterinstallatie om bij stil te staan en te genieten van de kracht van de eenvoud: van water en van ontmoeting.

Als ontwerpers met een focus op verstilling zijn we enthousiast om mee te denken over een alternatief tempo in de publieke ruimte. Daarom werkte we hiervoor graag samen met Citizenne en haar vrijwilligers. Zie ook meer op de site van be ssst.

sfeerbeeld_3_blog

IMG_0130

IMG_915521856778296_af55d5f725_o

IMG_9173 IMG_9159